Vedd magad körbe olyan emberekkel akik támogatnak a célod elérésében

Részletek a 0.lépés, hogy sikeres vállalkozónő lehess című CD-mről:

Tanulj és vedd körbe magad olyan emberekkel, akik például szolgálhatnak neked és akik inspirálnak, akiktől tanulni lehet és akik előrébb járnak abban amerre szeretnél menni. Ők egy teljesen más minőség, mint akik a hétköznapokban körülötted vannak és sokkal kevesebb a számuk, mint akik körülvesznek.

Ha azt veszed 100 nőből 1 van aki vállalkozóként elért sikereket és aki inspiráló lehet számodra, szóval ami tanácsot most adtam neked azt nem is olyan egyszerű megfogadni, mivel sokat kell kutatni és nyitottnak kell lenned ahhoz, hogy rájuk találj. Ez azt jelenti, hogy a mai Magyarországon ha dédelgetsz egy klassz vállalkozási ötletet, akkor arra számíts, hogy 100 emberből 99 azt fogja mondani, hogy megbolondultál. Ilyenkor kell majd emlékeztetned magad mindig arra, hogy olyan dolgot fogsz tenni, ha mégis elindulsz az ötleted megvalósítása utján, amelyet az emberek 99%-a nem fog merni megcsinálni.

Légy okosabb náluk, olvass utána, nézz utána szakmai szinten a dolgoknak, fejleszd magad, tégy többet annál amit eddig tettél a cél érdekében, fektess be tudásodba, fektess be üzleti tanácsadásba, menj el üzleti coachingra vagy tréningre, bárhova ahol a célod eléréséhez szükséges tudást és képességeket megtanulhatod! Ha nincs egyetlen ember sem körülötted, aki támogatna az előre lépésben akkor se add fel!

Hallgass előadás anyagokat melyeket vállalkozóknak készítettek audió formában. Tele van a youtube csatorna is ingyenesen elérhető tudásanyaggal, ha beírsz egy találó kulcsszót arra ami érdekel, de számos szakember fejlesztett ki online tudásanyagot is, melyet 1 kattintással letölthetsz és a nap 24 órájában bármikor meghallgathatsz. Ha találsz egy olyan előadót, akinek mondanivalója igazán rezonál veled és úgy érzed erőt ad és emel téged, akkor használj ki minden lehetőséget, hogy hallgathasd: legyen az autóvezetés közben, vagy ha nincs autód, akkor a villamoson, buszon, mertón is hallgathatod. Töltekezz, szerezz erőt ezekből a forrásokból akkor. Ha csak ez az egyetlen forrásod lesz pillanatnyilag ahonnan pozitív megerősítéseket kapsz, nem baj. Majd rájössz, hogy nyitni kell a világra és kellenek olyan barátok, akik ilyen módon is meg tudnak támogatni. Nem baj ha ma nincsenek. Ez egy folyamat, a te fejlődési folyamatod és hagyj időt arra, hogy megérkezzenek ezek az új barátok az életedbe.

Meglátod, amint kitűzted célodat és tudod milyen szakmai és emberi megerősítésre lesz majd szükséged, akkor annyira nyitottá válsz majd a keresésre, hogy észre fogod venni azonnal, amikor belép valaki az életedbe és ezt a minőséget képviseli majd. Ezt a folyamatot nem tudod erőltetni sőt irányítani sem csak tedd ki adóvevőidet és figyelj, kapcsolódj új emberekkel és légy kommunikatív és befogadó!

Tudd azt az aranyszabályt, hogy Te is annak átlagává válsz, amely 5 emberrel a legszorosabb kapcsolatban vagy és a legtöbb időt töltöd!

Ha olyanokkal veszed körül magad akiknek lehet, hogy nagy szíve van és kedvesek számodra, de nem igazán akarnak semmi többet elérni annál, hogy elmennek munkahelyükre 8 órában dolgozni, utána pedig feltenni a lábukat az asztalra vagy szórakozni menni, és rendszeresen a sorozatokat bámulni a Tvben, akkor Te is ilyenné fogsz mellettük válni. De ha inspiráló emberekkel veszed magad körül, akik szeretnének többet kihozni életükből és elérni valamit, tenni valami hasznosat és értékeset, akkor neked is könnyebb lesz elérni azt amit szeretnél! Tehát gondolkozz el rajta: kit hallgatsz meg amikor a pénzről és az üzleti előremenetelről és sikerről beszélsz? A barátokat? Családot? Társadat? Szüleidet? Ők sikeres vállalkozók? Teremtettek már valamit maguknak vagy 8 órás alkalmazottak? A vagyonos emberek általában csak másik vagyonos embertől kérnek tanácsot. Sikeres emberek is sikeresebbektől tanulnak. Viszont a hétköznapi emberek tanácsadói a barátok és a család.

Ezt jól tanuld meg: lehetnek olyan emberek az életedben akiket nagyon szeretsz és kötődsz hozzájuk, de nem ők lesznek azok szükségszerűen, akiket meg kell hogy kérdezz a sikereddel vagy a vállalkzásépítéseddel kapcsolatban!

Amit még nagyon komolyan javaslok, hogy fontold meg: az az, hogy szerezz magadnak egy mentort vagy üzleti coach-ot. Én is nagyon sokat köszönhetek annak a külső, szakmai, független rálátásnak, amit egy coach vagy mentor tudott enkem adni az életemben. Nagyon sok coach van akit fel lehet kérni együttműködésre manapság, de azt javaslom, hogy olyat válassz aki egyben mentorod is lehet, nem csak coach-od. Keress olyan személyt aki keresztülment azon már amin te készülsz keresztül menni. Ne a diplomák számát nézd amikor coachot keresel, hanem azt, hogy az életben mit ért el a kiválasztott személy valójában. Keress olyan mentort aki csinálta is azt amiről beszél. Mert akkor le tudja neked rövidíteni az utat a sikeredig. Meg tudja mondani neked merre ne menj, mert az zsákutca. Lehet, hogy ma azt gondolod, hogy sokba kerül a coaching vagy mentoring tanácsadást óránként fizetni , de ezt csak addig mondod amíg meg nem tapasztalod, hogy tanácsaival mekkora összeget spórolhat meg neked egy jó szakember. Összeget, melyet nem kellett kidobni az ablakon feleslegesen mert zsákutcába érkeztél és irányt kell váltanod. Nem kell, hogy a nehezebb utat válaszd! Segítséggel lehet könnyebben is.

Ez az amit én is látok most azoknál a vállalkozó nőknél akikkel dolgozom: lerövidíthetjük együtt az utat ahhoz, hogy gyorsabban jöjjön az eredmény és a beteljesülés.  Ha segítségre van szükséged mert egyedül nem megy, akkor jelentkezz coaching beszélgetéseimre és megspórolok egy csomó kanyart és felesleges pénzkidobást amely az át nem gondolt és eéhamarkodott döntéseid miatt bekövetkezhet.

By | november 27th, 2017|Cikkek|0 Comments

About the Author: