Milyen ostobaságokat követünk el mi nők a pénzzel kapcsolatban – és mibe kerül ez nekünk?

Részletek 3. CD-m tartalmából:

Mi nők néha valóban nevetségesen buta dolgokat művelünk a pénzzel kapcsolatban és azt gondolom hogy épp itt az ideje, hogy végre okosodjunk ebben a témában!

Szia Teimel Zita vagyok üzleti coach, marketing tanácsadó a Feminakadémia közösségi portál aktív szerkesztője és a Női körök országos hálózatának egyik elindítója.

Teljesen hétköznapi átlagos családból származom, ahol a pénz inkább hiány formájában jött bele a családunk életébe és nem mint erőforrás és az örömteli élet lehetőségeként.
Aztán hozzámentem egy ambíciózus férfihez, akivel 15 éven keresztül volt lehetőségem éjt nappallá téve nagyobb anyagi célok elérése éredekében dolgozni, alkotni, kihívásokon keresztül menni, utazni, teremteni és élvezni amit elértünk anyagilag.
Éltem kicsi lakásban, családi házban és úszómedencés villában is már itthon is és külföldön is és mindaddig amíg a férjem gazdálkodott a pénzzel, addig nekem erre sosem volt gondom. Nem is nagyon érdekelt az aza igazság, nem számolgatta, nem pénzért dolgoztam soha hanem mert imádtam alkotni, teremteni és kitolni saját határaiat és megmérettetni magam.
Ez a hozzáállás mindaddig működött, amíg volt mellettem valaki, akiben 100%-osan megbízhattam és jobban is értett a pénz menedzseléséhez, mint én.

Na de aztán az élet felébresztett, és rá kellett jönnöm fájdalmas lecke árán, hogy nem minden féfi megbízható és tudja, mit is kell tenni a pénzzel. Férjem megbetegedése és halála után ugyanis egyedül maradtam és mivel továbbra sem volt késztetésem arra, hogy a pénzügyi dolgaimért felelősséget vállaljak, ezért másokra bíztam magam. Nagy hiba volt! Elhittem, hogy nekem továbbra sem kell tudnom erről a témáról és azt is naívan elhittem, hogy ehhez más jobban ért, mint én.

Mibe került nekem az, hogy nem vállaltam felelősséget az anyagi dolgaimért?????? Hu ki sem emrem mondani, inkább csak körülírom. 15 év kemény izzadtsággal teli teremtő munkájának eredménye majdnem teljesen elszállt, eltünt a semmibe cirka másfél év alatt. Ismétlem másfél év alatt… Nagy pofon volt? Igen! Nagyon fájt ? Igen. Volt benne lecke rendesen? Igen! Hibáztathatom érte azt az embert, akinek a kezébe adtam a pénzem menedzselésének lehetőségét? Igen is meg nem is! Érek valamit vele ha hibáztatom és közben évekig játszom az áldozat szerepet? Nem!

Ejött az a pont szerinted, hogy felébredtem? Igen!
És vajon mit választottam? A legjobb döntést hoztam amit nő hozhatott! Ha kíváncsi vagy rá akkor megtudhatod, ha meghallgatod ingyenesen letölthető hanganyagomat : Pénztudatosság nőknek 1

By | január 26th, 2018|Cikkek|0 Comments