Nézz rá másként az előtted levő akadályokra!

Részlet a 0.lépés, hogy válallkózónő lehess című ingyenesen letölthető CD-ről…

Az akadályok mindig valami leckére tanítanak – értékeld őket és tanulj belőlük!

A sikeres élet nem azt jelenti, hogy egy nap felkelsz és azt mondod: nincs több akadály végre az életemben, mindent elhárítottam! Nem ez a cél, hanem az, hogy Te hogyan kezeled a felmerülő nehézségeket! Mi lenne ha biztos lehetnél abban, hogy amióta élsz, azóta minden egyes esemény ami veled történt egy nagyobb életterv része, mely hozzásegít ahhoz, hogy a legtöbb bölcsességet, tudást, erőt és szeretetet hozza ki belőled? Mi lenne ha úgy fognád fel az életet, hogy minden probléma vagy nehézség az tulajdonképpen egy áldás volt, egy lehetőség arra, hogy fejlődhess és hogy nem is történhettek volna a dolgok másképp. Mi lenne ha az akadályokhoz mostantól úgy állnál hozzá, hogy nem a legnagyobb ellenségeid voltak, hanem a legnagyobb tanítómestereid és barátaid. Akkor hogyan néznél saját életedre vissza? Biztosan most is vannak nehézségeid az életben. Lehet, hogy a magánéletedben, lehet, hogy munkahelyeden, vagy családtagokkal de lehet, hogy a pénzzel vagy az egészségeddel kapcsolatban.

És most biztosan azt gondolod, hogyha ezt az akadályt most eltüntethetnéd egy gomb nyomásával az életedből, akkor sokkal boldogabb lehetnél.

Azt is gondolhatod magadról, hogy azért, mert ez a probléma fennáll az életedben, ezért Te vagy rossz, vagy valamit rosszul csinálsz nagyon. Ez az a hiba amit legtöbben elkövetünk amikor a saját életünkre nézünk. Mindannyian azt gondoljuk, hogy az akadályok és kihívások azok szükséges rosszak, amelyektől meg kell szabadulnunk amilyen gyorsan csak lehet.

Ha így állunk hozzá az akadályokhoz, akkor a kihívás és maga a probléma ellenségünkké válik, mellyel harcolnunk kell és ezért folyamatos harcban állunk egész életünkben saját sorsunkkal! Ezért nem csoda, hogy gyakran érezzük magunkat stresszesnek, kimerültnek és boldogtalannak, hiszen mi léptünk szükségtelenül harcba saját életünkkel. Ha szükséges rosszként és ellenségként nézünk akadályainkra és nehézségeinkre, akkor soha nem fogod tudni meglátni a mélyben a bennük rejlő tanításokat, melyek lehetőségeket tatogatnak számodra!

Emlékezz erre: az egész élet egy nagy osztályterem és a nehézségek és akadályok mindig az élet részei lesznek. Amit viszont meg kell tanulnunk az az, hogy hogyan állunk mi az akadályokhoz és nehézségekhez! Tedd fel ezt a kérdést magadnak mindig amikor akadályokba ütközöl: Vajon miért történik ez velem…. Gondolj most néhány élethelyzetre, amely akadályként jelentkezett életedben. Vegyél elő ha úgy érzed egy papírt és írj le magadnak legalább 3 olyan esetet, amelyre meg tudod adni a válaszodat is: mit tanítottak neked azok a helyzetek, akadályok?

Mondok egy saját példát életemből: A egy erős férfi, társ, partner elvesztése – betegség miatt – megmutatta nekem, mennyire rá alapoztam az életemet, mennyire elvesztettem a kapcsolatot saját belső vezérlőpultommal és mennyire az ő életét éltem. Ez a helyzet engem arra kényszerített – szerettem vagy sem – hogy megtaláljam az igazi önmagam, aki legbelül vagyok. Megtaláljam azt a nőt, aki erős férfi nélkül is értelmet talál életének és meg meri mutatni mindazt ami benne rejtőzködik legbelül nagyon nagyon mélyen. Maradhattam volna a szegény, gyenge, fájdalommal teli, sérült nő szerepében, de mivel tudatosan kerestem, hol van a szenvedésből a kiút, ezért találtam magamnak leckét és bőven elvégeznivaló feladatot a következő években.

Van egy másik kérdésem is feléd amelyen nyugodtan gondolkozz el: Nézz szét a környezetedben és gondold végig, hogy van e olyan példa arra környezetedben, hogy valakinek nehéz sorsot szánt az élet, de abból akkorát tudott fordítani, hogy teljesen átírta, újraírta élete történetét és jobb életet teremtett magának.  Én nemrégiben készítettem interjút a Feminakadémián általam elindított Inspirádióban egy csodálatos nővel – Bajczi Mariannával – akit koponyadaganattal diagnosztizáltak és műtöttek. Ő például a gyógyulása alatt eltelt 6 hónapban teljesen átértékelte élete értelmét, emberi kapcsolatait és céljait és mivel az univerzum adott neki egy új esélyt a felgyógyulással, ezért ma teljesen más életet él mint korábban és végre minden pillanatban követi belső hangját és megérzéseit munkájában és önmaga kibontakoztatásában.

Ha van kedved hallgasd meg ezt a beszélgetést itt.

Ezt csak egy példának hoztam fel saját kapcsolataim közül amelyet csodálatosnak tartok de biztosan van neked is saját életedből olyan személy aki nehéz helyzetéből erőbe tudott állni és valami sokkal jobbat teremteni mint ami korábban adatott. Ha most nem jut eszedbe senki, akkor járj mostantól nyitott szemmel és figyelj nagyon. Beszélgess másokkal és halld meg ha mondanak neked olyan történetet, mely ezt a hozzáállást támasztja alá!

FONTOS TANULSÁG! MINDEN AKADÁLY VAGY NEHÉZSÉG AZ ÉLETÜNKBEN TANÍTÁS, MELYBEN LECKE VAN SZÁMUNKRA ÉS MELYBŐL SOKAT LEHET TANULNI! ÉRTÉKELD ŐKET ÉS NÉZZ MÉLYÉRE MIT TANÍTANAK NEKED! TÁGÍTSD KI AZ ELMÉDET NE BESZŰKÍTSD AZ AKADÁLYOKKAL KAPCSOLATBAN. PRÓBÁLD MEG MEGNÉZNI SAJÁT HELYZETEDET HELIKOPTER SZEMLÉLETBŐL, NÉZZ RÁ SAJÁT SORSODRA KÍVÜLÁLLÓKÉNT. HA EGYEDÜL NEM MEGY AKKOR KÉRJ EBBEN SEGÍTSÉGET ÉS BESZÉLGESS MÁSOKKAL, HOGY ŐK MILYEN TANÍTÁST LÁTNAK A TE HELYZETEDBEN. HIDD EL MEGÉRI, ÉRTED A SAJÁT BOLDOGULÁSOD ÉS BOLDOGSÁGOD ÉRDEKÉBEN MEGÉRI ÍGY GONDOLKOZNI!

NE FELEDD! NEM KELL, HOGY SZERESD AZT AMI TÖRTÉNT VAGY TÖRTÉNIK VELED, CSAK AKARD MÁSKÉPP LÁTNI, AKARJ KIJÖNNI BELŐLE POZITÍV HOZZÁÁLLÁSSAL ÉS AKARD MEGTALÁLNI BENNE A LECKÉT A TANÍTÁST AMIT HORDOZ!

Ha úgy érzed semmi nem megy könnyen, hegyet kell másznod mindenért amit szeretnél elérni, mintha ellened szegült volna az élet, akkor gyere el FEMPOWER COACHINGOMRA  és nézzük meg jó irányt vettél e és ha igen, akkor hogyan tudnál gyorsabban és eredményesebben előre haladni? 

By | szeptember 20th, 2017|Cikkek|0 Comments

About the Author: