Ne kövesd el azt a hibát, hogy nem foglalkozol a pénzzel!

 

Sok nővel találkozom és én is azok közé tartoztam korábban, akik rengeteg ötlettel rendelkeznek.   Szeretnének hozzájárulni egy nagyobb dologhoz.   Szeretnének segíteni munkájukkal másoknak.   Szeretnének valami jót tenni .  Szeretnék saját kreativitásukat kibontakoztatni amit korábban sosem éltek és nem hajlandóak tudomást venni a pénz oldalról. Valahogy eltörpül bennünk a pénz fontossága az mögött hogy mennyire fontos dolog az amit csinálnak és nem merik felvállalni, azt, hogy munkájuk mennyit is ér valójában. Ez egy nagyon fontos téma főleg nők számára, mert annyira sok félelem, bizalmatlanság, elutasítás, blokk tartozik hozzá részünkről.

Azért szeretném felnyitni és közelebb hozni ezt a témát hozzád most, hogy tudd és értsd, hogy a személyes kihívásaid és vergődésed a pénzzel kapcsolatban nem azt mutatják, hogy Te személy szerint egy örök vesztes vagy és nem téged jellemeznek kizárólag, hanem ez egy általános probléma nagyobb körben a nők között. Rengeteget változott a világ az utóbbi években és ezzel a pénzhez való viszonyunk is változik. Manapság már nincs akkora biztonság, mint régen volt, nincsenek stabil munkahelyek és rá vagyunk kényszerítve a változásra, a változtatásra és a vállalkozásra tehát teljesen normális, hogy nincs kialakult viszonyunk a pénzteremtéshez. Régen természetes volt, hogy volt munkahely és ezzel bevétel is, most nem ezért az sem természetes hogyan is álljunk hozzá az ezt övező bizonytalansághoz.

Tehát mielőtt vállalkoznál ezért fontosnak tartom végiggondolnod a pénzhez való saját viszonyodat hogy aztán önmegvalósításodat megfelelő anyagi megbecsülés jutalmazhassa.

Fontos végiggondolnod hol is tartassz most és mik a te feszültség pontjaid a pénzzel kapcsolatban. Kérlek végezz el egy számadást önmagaddal kapcsolatban.

Felsorolok neked egy néhány kérdést most amin kérlek gondolkozz el és ha kell állítsd meg a hanganyagot és jegyezd le magadnak papírra a saját egyéni válaszodat.

1. Vajon milyen értékesnek tartod önmagad? Vajon keresel e annyi pénzt most, amely tükrözi értékedet, vagy alulértékelt vagy anyagilag? Nyugodtan állítsd le a hanganyagot és írd le magadnak a választ.

2. Vajon hogyan állsz a pénzhez ma? Hajlamos vagy magadtól megvonni azt ami jól esik neked vagy amire vágysz? Vagy Hajlamos vagy túlköltekezésre és folyton adósságokba sodrod magad?

3. Vagy nézd meg, hogy hajlandó vagy e azokra a dolgokra áldozni pénzt, melyek neked életörömet és élményt varázsolnak az életedbe, inspirálnak, beteljesülést hoznak?

4. Vajon milyen erősségeid és szellemi tőkéd van ahhoz, hogy befektesd a jövőbe?

5. Vajon hajlandó vagy e önmagadba invesztálni és akár képezni magad ahhoz, hogy értékesebb légy és többet tudj kihozni magadból és teremteni, mint korábban?

6. Figyeld milyen kapcsolatod van a befektetés szóval, hiszen befektetés nélkül nincs vállalkozás. Mennyire félsz attól, hogy pénz áramlik kifelé a kezeidből? Mennyire vagy barátságban azzal a ténnyel, hogy egy új vállalkozási projektbe fektess? – bármibe amit eltervezel – ahonnan nem fogod tudni azonnal betett pénzedet visszakapni, hanem hittel és tudással először bele kell tenni időt, pénzt, energiát ahhoz, hogy egyszer majd biztos megélhetést jelentsen neked.

7. Figyeld meg hogy hol van a legnagyobb feszültség benned a pénzzel kapcsolatban ezidáig az eddigi tapasztalataid alapján, mik a gyenge pontjaid.

És ha mindezeket átgondoltad és érzel magadban olyan pontokat ahol ma gyenge vagy, akkor tűzd ki célul, hogy arra a területre mindenképp több figyelmet fogsz szentelni és ott változtatni fogsz hozzáállásodon. Például, itt az ideje, hogy elkezd értékelni tudásodat kellőképpen, és nem alulértékelni magad azzal, hogy nem mersz többet kérni szolgáltatásodért.

Vagy figyelj arra a jövőben, hogy áldozz magadra, jólétedre, jó közérzetedre az életörömök behozására is ahhoz, hogy ne égj ki és ne fogyjon el az összes életenergiád a továbblépéshez. Írd le, hogy milyen alapvető dolgokat fedeztél fel most magadban és tűzz ki célt 2017-ben ezzel kapcsolatban. Fontos hogy mielőtt belekezdessz bármilyen kicsi vállalkozásba legyen helyén az értéked azzal kapcsolatban amilyen fontos dolgot teszel és próbáld meg pénzben is éreztetni azt. Kerülj barátibb viszonyba a pénzzel mint ahogyan eddig viszonyultál hozzá és mindig legyen szem előtt, hogy bár nem azért teszel szolgálatot, hogy meggazdagodj, de neked is valamiből élned kell, enni adni gyermekeidnek és fizetned számláidat és sokkal jobban fognak tisztelni téged akkor, ha értékeddel tisztában vagy és azt ki is sugárzod mások felé. A világ pont úgy fog viszonyulni hozzád amennyire te értékeled önmagad!

Ha úgy érzed nem egészséges és harmónikus saját kapcsolatod a pénzzel, akkor szivesen segítek neked átkeretezni mindazt, amit ezzel a témával kapcsolatban eddig gondoltál.  Gyere el személyes coaching beszélgetésimre és nézzünk eme téma mélyére együtt.

By | május 27th, 2018|Cikkek|0 Comments

About the Author: