Marketing terv kezdőknek online tananyag

Itt van annak a tudásanyagnak az esszenciája, melyet a márkaépítés tréningemen átvettünk.

Mindegy, hogy elindultál-e már vagy a kezdeti lépéseket teszed meg, mindenképp hallgasd végig a hanganyagokat és töltsd ki a hozzájuk tartozó munkafüzet kérdéseit.

Miért?

Azért, hogy tisztuljon a kép.

Azért, hogy tudatosabbá válj abban amit csinálsz.

Azért, hogy ujra tudd gondolni a dolgaidat és ha kell, akkor stratégiát tudj váltani mostmár nagyobb megértéssel, biztonsággal és valamennyi piaci tapasztalattal.

Nincs olyan stratégia, amely örök életre szól.  Mindig változik a környezet, a visszajelzések szaporodnak és rajtad múlik, hogy ugyanahhoz a célhoz milyen stratégiát választasz majd.

Ha újrahallgattad az anyagokat és vannak felismeréseid, azokat szivesen veszem, ha megosztod a #BRANDSTARTCLUB zárt facebook csoportunkban különböző témák alatt.

Minden modulhoz készítettem neked egy hanganyagot, amelyben összeszedtem a témával kapcsolatos legfontosabb gondolatokat.  Kérlek állítsd meg a hanganyagot és gondolkozz el a kérdéseken és csak azután menj tovább, ha megvannak a válaszaid.

BEVEZETŐ

Mielőtt elindulsz a tervezéssel, nézzünk át egy néhány alapfogalmat a marketingben, hogy megértsd mit tervezel.

Minden modulhoz van munkafüzet is kérdésekkel, melyek a hanganyagot követik és a legfontosabb részleteket kiemelik.  Hagytam ki a kérdések után helyet a jegyzetelésre.  Javaslom, hogy nyomtasd ki a pdf filet és írd össze egyben azokat a válaszokat, melyeken kérem, hogy gondolkozz el.

HOGYAN KEZDJ NEKI?

Nagyjából 20 perces blokkokban vettem fel a mondandómat és minden blokkhoz legalább 40 percet szánj elsőre amikor is elgondolkozol a javaslataimon.

Nincs értelme csak meghallgatni és vágtázva végigmenni a programon, abból nem lesz marketing terv, átgondolás pedig végképp nem.

Ha egyszerre nincs sok időd, akkor csak 1 témával foglalkozz és arra koncentrálj.  Ha megvannak a kérdések, akkor akár másnap, akár később is kereshetsz választ a neten rájuk, nem fogod tudni a válaszokat azonnal megadni.

Lesz olyan téma, amelyhez sok feladat jár, ezért nem fogod tudni 1 nap alatt feldolgozni.  Hagyj rá nyugodtan időt.

Akkor csapj bele, HASZNOS FELISMERÉSEKET kívánok neked.

2. MI A TERMÉKED, MIT ADSZ EL?

Mi az ami a termékben fontos és mi az, ami a vevőknek fontos a termékben?  Nagy különbség abban, hogyan közelítsd meg az eladást és hogyan légy sokkal hatékonyabb benne.

3. PIACI KÖRNYEZET FONTOSSÁGA

Mielőtt elindulsz fontos lenne ránézned arra, hogy vajon milyen vizeken fogsz te ott úszkálni, evezgetni?  Kik a hajósok körülötted? Elmondom mi mindenben segíti neked ez az előrejutásodat.

4. TUDOD-E KINEK ADJ EL?

Aki megveszi? Annak? vagy esetleg van valami stratégiád arra, ki az akinek teljesen ideális a te terméked?  Ezzel kapcsolatos átgondolnivalókkal kérlek időzz sokat!

5. SAJÁT TÖRTÉNETED

Hogy jön a te sztorid a képbe? Nagyon egyszerűen.  A vásárlók sosem a termékedet veszik meg, hanem téged, a kisugárzásodat, a hitedet, a szenvedélyedet.

6. IMAGE, ARCULAT, MEGJELENÉS

Miért fontos és hogyan lehet arculatot építeni magadnak? Néhány szó a weboldalépítés rejtelmeiről és útvesztőiről egyszerűen.

7. TERMÉKPORTFÓLIÓD, CSOMAGAJÁNLATOD

Ebben a modulban segítek neked kreatívabban építkezni és kijönni abból a mintából, hogy neked 1 terméked, vagy szolgáltatásod legyen.

8. VEVŐSZERZÉS, KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS

Ahhoz, hogy visszatérő vevőid lehessenek, nagyon fontos a közösségépítés.  Elmondom itt neked a legfontosabbakat arról, ami erre a témára vonatkozik.

9. ÁRAZÁSOD

HOgyan árazz amikor még kezdő vállalkozó vagy? Nem mersz kérni pénzt a szolgáltatásért mert nincs még önbizalmad?  Az induláshoz adok néhány nézőpontot az építkezésre.

Ha bármelyik területen elakadásod van akkor keress engem bátran.

A karanténos 2 hónap alatt kidolgoztam tematikus mentorálási csomagokat, hogy jobban tudjam segíteni az előbbre jutásodat.

A képekre kattintva eljutsz arra az oldalra, amely elmondja, mit is tartalmaz egy-egy csomagom, amelyik érdekes lehet számodra.