Merj változtatni, merj lépni! Merj kilépni a komfortzónádból!

Magyarországon születtem és itt nevelkedtem teljesen átlagos családban és abban a biztonságban, hogy minden mindig változatlan körülöttünk. De amikor 20 évvel ezelőtt először kijutottam Amerikába és beszélgettem emberekkel már akkor észleltem, hogy az ő életük mennyivel másabb.  Ők milyen könnyen váltanak.

Nekik nem volt gond elfogadni egy állást amely nem saját államukban volt, hanem a szomszédos államban, vagy esetleg a nyugati part helyett a keleti parton ami testvérek között is több ezer kilométer. Már akkor elcsodálkoztam azon hogy lehetséges ez? Hiszen itthon Magyarországon még 100 km –es távolságba való költözést sem vállalnak be az emberek annyira ragaszkodnak saját megszokott környezetükhöz.

Aztán elkezdtem figyelni azt, hogy ki az aki jobban tud boldogulni az életben és rájöttem, hogy azok akikben van változásra vagy változtatásra való nyitottság. Itt Magyarországon neveltetésünkből fakad az, hogy ezen a ponton sokan megrettennek és inkább visszavonulnak mint mint előre!

Pedig van egy nagyon fontos dolog amit tudnod kell:

Az egyetlen biztos pont ami ma körül vesz bennünket, az a változás minden szinten, mindig!

A nappalokból éjszaka lesz, a nyárból ősz, a fiatal testből idős test, és így tovább. Szinte semmi nincs az univerzumban ami ne változna. A változás ennek alapján elkerülhetetlen!

Van egy kedvenc történetem melyet elmesélek neked, mert ebből sok mindent megértesz:

Egy kisfiúnak volt 4 aranyhala egy kicsi akváriumban. Amikor az akvárium üvege elkoszolódott és a fiú kiöntötte az aranyhalakat a takarítás idejéig a kádba, hogy ott úszkáljanak, akkor meglepődve vette észre, hogy a kis halak pontosan ugyanolyan kis helyen úsztak továbbra is mint korábban és nem használták ki a kád hosszát sem szélességét sem. A kisfiú meglepődve nézte a halakat és megkérdezte anyukáját miért csinálják ezt. Édesanyja nagyon bölcsen azt felelte: azért úsznak ilyen kis helyen mert fogalmuk sincs arról, hogy ők most egy kádban vannak. Azt gondolják, hogy még mindig a kis üveg akváriumban vannak, amit megszoktak.

Milyen valós is ez a kép és mennyire jellemző ránk emberekre ugye? Nekünk is gyakran hiába van lehetőségünk arra, hogy változzunk, változtassunk, hogy fejlődjünk, mi gyakran a régi kis megszokott határainkon belül élünk és cselekszünk. Inkább az ismerőst választjuk az ismeretlennel szemben. Inkább benne maradunk a komfortzónánkban, minthogy bevállaljunk egy kis kockázatot, menjünk a változással ami szembesítene az ismeretlennel.

Ha kíváncsi vagy arra, hogyan tudsz felhagyni Te is az ellenállással és menni az élet áramlásával, akkor hallgasd meg hanganyagomat Te is!

Ha úgy érzed támaszra és segítőre van szükséged, hogy meg tudd valósítani, akkor jelentkezz személyes vagy online coachingomra.

By | október 27th, 2017|Cikkek|0 Comments

About the Author: