Ne hagyd hogy a félelem megbénítson és elvegye lelkesedésedet!

 

Képzeld el, mintha lenne egy olyan ember az életedben, aki mindig mindenhol ott van melletted, mindenhova elkisér, folyamatosan aggodalmaskodik, elveszi önbizalmad, és elveszi a kedvedet attól amit igazán szeretnél tenni. Minden alkalommal amikor változtatni szeretnél azt suttogná neked: Ha neked lennék, ezt nem tenném. Mi lesz ha nem sikerül? Mi lesz ha bántódásod esik? Mindenféle rossz dolog történhet veled, ha elindulsz ezen az úton! Képzeld el hogy ez az ember minden alkalommal amikor a barátaiddal vagy családoddal közelebbi beszélgetést szeretnél folytatni, félrehívna és azt motyogná neked: Ha megnyitod magad nekik, akkor el fognak téged utasítani. Vigyázz mit mondassz el nekik! Ne bízz senkiben! Lehet, hogy azt gondolod, hogy sosem tudnál ilyen embert magad mellé beengedni az életedbe, de az őszinte igazság az, hogy lehet, hogy már beengedted, mert ezt a személyt FÉLELMEDNEK hívják.

A félelem olyan mint egy érzelmi szobatárs, aki veled lakik a nap 24 órájában.   Beszél hozzád, manipulál, megpróbál meggyőzni hogy ne tedd amit szeretnél. Megeszi, elfogyasztja az összes önbizalmadat ami van, hátráltat, visszafog hogy ne lépj. Ellopja tőled a lehetőségeket az életedből. Ha elfogadod ha nem akkor is párkapcsolatban vagy a saját félelmeddel és ez a kapcsolat az életed egyik legmeghatározóbb kapcsolata.

Nézz magadba ha nem hiszed el! Kérdezd meg magadtól vajon milyen kapcsolatban vagy a félelemmel? Hagyod őt dominálni az életed felett vagy nem? Hagyod őt hogy megakadályozza az álmaidat vagy sem? A félelem az egyik legnagyobb belső ellenségünk. Olyan erő ami a boldogságunkat megakadályozza. Hogyan?  HÁt úgy, hogy nem engedi, hogy lépj, hogy válts és benne ragadsz ezért valami olyan helyzetben ami már nem emel és nem szolgál téged! Gondold végig, hogy van e olyan dolog az életedben, amelyet halogatsz megtenni már hetek, hónapok adott esetben évek óta? Ha igen akkor szerinted miért? A félelem miatt. Igen van a félelemnek olyan előnye, hogy nem ugrassz egyből amint kitalálsz dolgokat, hanem miatta többször átgondolod a tervet, de ha hagyod hogy ő domináljon az életed felett, akkor sajnos elveszi az életed, a szevedélyedet megöli, megfoszt a szabadságérzetedtől mert bezárja a szívedet! Minnél jobban beengeded a félelmet hogy kontrolálja életed, annál jobban úgy fogsz élni mint egy börtönlakó.

Felsorolok neked egy pár példát hogyan is furakodik be alattomosan a félelem az életedbe: – amikor azért nem csinálsz meg egy új feladatot mert félsz hogy hibázol – amikor nem mered elmondani a párodnak mire lenne még szükséged tőle az ágyban – amikor nem akarod megbeszélni a félreértéseket másokkal és inkább kerülöd a konfliktust – amikor nem mersz rákérdezni valamire mert félsz hogy nem tudod elviselni az igazságot amit hallassz – amikor nem húzod meg határaidat és inkább mások kedvére teszel csak hogy szeressenek – amikor hagyod hogy lehúzzanak, megalázzanak – amikor nem állsz ki magadért a munkahelyeden eléggé. Képzeld el mennyi energia megy el az előbb említett félelemből cselekedett dolgokra és egytől egyig mennyire kényelmetlen ez neked!

Értsd meg saját belső harcodat! Biztosan tisztában vagy vele, hogy nap mint nap több száz harcot vívsz önmagadban. Ez egy csata a régi nő – aki voltál – és az új éned között akivé szeretnél válni. Vívod a csatát a bölcs és vizionárius éned aki tudja mi a jó neked és a félelemmel teli éned között. Ez a csata minannyiunkban folyik. Én most nem szeretnék neked mélyebb elemzésekbe bocsátkozni, honnan is fejlődött ki benned és bennem a félelem, mi a forrása, mert erről napokat és heteket lehet beszélni, olvasni.

A fontos az, hogy tudd, hogyan is lehet csökkenteni a benned levő félelem mértékét ugye? Hiszen a félelem sosem fog elmenni, mert az benned van. Szóval egyetlen út van a saját hozzáállásod megváltoztatása a félelemmel kapcsolatban. Szóval minden alkalommal amikor a belső csatádat vívod a 2 éned között, akkor erősítsd és bátorítsd azt az énedet aki előre szeretne jutni, adj több figyelmet és energiát a bátorságnak, mint a félelemnek!

Tehát a félelem ellenszere nem az, ha elmenekülsz előle, hanem ha a bátorságodat erősíted. Mivel tudod erősíteni a bátorságodat? Minden olyan ötlettel, melyet ebben a hanganyagban én adok neked. A megfelelő emberekkel akikkel megosztod tervedet, az inspiráló környezettel, a tanulással a fejlődéssel a tájékozódással, a szakemberek véleményének kikérésével legyen az magánéletbeli váltás, személyes problémából való továbblépés vagy a vállalkozásod elindításának kérdése. Növeld biztonságérzetedet a választott témában és megnő a bátorságod is! A félelmed csak az ismeretlentől van és ha növeled ismereteidet, akkor a félelem autómatikusan csökkenni fog!

Ha küzdessz azzal, hogy félelmeid megbénítanak, nincs elég erőd ahhoz, hogy vágyaid vagy álmaid szerint cselekedj, akkor gyere el hozzám FEMPOWER COACHINGRA  és segítek neked visszaszerezni belső női erődet!

By | december 20th, 2017|Cikkek|0 Comments

About the Author: